Youth Academy Missionair Jongerenwerker I YfC Rotterdam (16-24 uur)

Youth for Christ Rotterdam

Wij hebben een hart voor jongeren. We worden geraakt door de problemen waar veel jongeren mee worstelen en houden van hun openheid en onbevangenheid. Gedreven door Gods liefde zoeken we jongeren op, geven hen hoop en helpen hen groeien. Dat doen we door heel Rotterdam, op schoolpleinen, straten, in buurthuizen en in kerken. Door wie we zijn, laten we Jezus zien en bieden hen hoop. Ook bieden we praktische hulp en ondersteuning waar nodig. Voor deze missie zijn we met ingang van juni op zoek naar een Coördinerend Jongerenwerker.

Wil je meer weten over Youth for Christ en onze vestiging in Rotterdam? Klik dan op één van de onderstaande buttons!

Meer over Youth for Christ Rotterdam Meer over Youth for Christ
De functie

Als missionair jongerenwerker heb je het verlangen om Jezus te delen met jongeren. Zijn liefde delen we met onze daden en woorden. We zoeken jongeren op, waar ze ook maar zijn: op straat, school of online. We nodigen hen uit in onze jongerencentra, dagen hen uit om te groeien binnen verschillende levensgebieden en verdiepen de relaties die we samen opbouwen.

Als jongerenwerker ben je verantwoordelijk voor verschillende activiteiten zoals de inloop, een sportactiviteit of jongens/meidenwerk. We kijken hierin ook naar jouw passie en talenten. Je begeleidt stagiaires en vrijwilligers en bouwt relaties op met jongeren. In die relatie deel je in daad en woord wie God is.

Jouw profiel

Zoals gezegd is het hebben van veel ervaring geen vereiste. Waar wij wel naar op zoek zijn is:

  • Een passie voor God én voor jongeren.
  • Je bent bereid hiervoor een opleiding te volgen.
  • Je staat stevig in je schoenen en weet te werken met jongeren in groepsverband, verschillende culturele achtergronden en/of problematiek.
  • Competenties die we bij jou terugvinden zijn: loyaliteit, stabiliteit, doorzettingsvermogen, goede communicatieve vaardigheden, coachen, begeleiden, leiderschap en mensgerichtheid.

Wat bieden wij

We bieden je dé mogelijkheid om van missionair werk jouw betaalde baan te maken. Tijdens onze ‘Youth Academy’ kan je een opleiding volgen (zoals de Jongerenwerkersopleiding aan het Evangelisch College), word je gecoacht door ervaren missionaire jongerenwerkers uit ons team, doe je praktijkervaring op in Rotterdam en bouwen we met elkaar een vriendenkring op. Bij Youth for Christ Rotterdam zijn we afhankelijk van giften (dat noemen we vriendenkring). Hierbij werven medewerkers hun eigen fondsen en worden zij financieel ondersteund door een achterban. In het eerste jaar helpen we je die achterban op te bouwen. Zodra er genoeg giften binnenkomen wordt jouw vrijwilligerscontract omgezet naar een betaald contract. Op dat moment valt de salariëring tussen € 2.308,76 en € 3.363,19 (fulltime, schaal C werkweek van 40 uur). De inschaling geschiedt aan de hand van ons personeelsreglement.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn: Youth for Christ biedt onder andere 36 verlof- en ADV dagen (op fulltime basis), vitaliteitsuren, flexibele werktijden en bedrijfsfitness. Als het nodig is ontvang je een laptop en een vergoeding voor een thuiswerkplek.

Wie zijn wij

Youth for Christ is een beweging van jongeren en jongerenwerkers die opvalt doordat ze God voortdurend zoekt, groeit in lokaal missionair jongerenwerk en durft te laten zien waar ze voor staat. We zoeken jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop. Dit doen wij met God als onze Leider en vanuit de unieke kracht dat we dichterbij jongeren staan.

Wij willen alle jongeren in Nederland een kans bieden om Jezus te leren kennen. Youth for Christ is lokaal actief in vier Youth for Christ centra, op 24 lokale plekken en ondersteunt lokale initiatieven en missionaire kerken. Honderden vrijwilligers en ruim 90 medewerkers dragen hieraan bij. Het centrale kantoor is gevestigd in Utrecht.

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Joost van Dalfsen (Teamleider), tel. 06 43 92 01 31. Kijk ook op www.yfc.nl en rotterdam.yfc.nl.

Enthousiast geworden? Reageer dan via onderstaand formulier!

Vacature

  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.