Jongerenwerker (vrijwilligerswerk) bij Youth for Christ | Veenendaal

de functie

Deze functie voor jongerenwerker wordt ingevuld als vrijwilligerswerk.

Als jongerenwerker lever je een actieve bijdrage in het jongerenwerk van Youth for Christ in Veenendaal. Je bouwt relaties met jongeren en ontmoet hen in hun leefwereld. Daar deel je je leven en help je jongeren groeien en verantwoording nemen voor hun eigen leven en hun omgeving. In Veenendaal werken we vanuit een inloopcentrum en vanuit een Mobiele Mall, een bus waar jongeren naartoe komen in hun vrije tijd. Ook zijn we op school en in de wijk actief. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen deze functie. We gaan graag in gesprek over jouw rol naar aanleiding van je motivatie, talenten en doelen. Hierbij kun je denken aan:

 • (Sport)Activiteiten in de wijk organiseren, promoten en jongeren zelf betrekken.
 • Werken met ‘The Mall tool’ om jongeren(groepen) in beeld te brengen.
 • Jongeren uit verschillende culturen leren kennen door middel van sport, spel, koken of ander talent (buitenlands,
  reformatorisch, straatcultuur).
 • Outreachend werk op school en in de wijk; leren kennen en verbinding zoeken Meidenavonden samen met meiden
  voorbereiden en begeleiden.
 • Meewerken aan en bekend maken van het online meidenproject LadyV.nl.
 • Actief deelnemen aan teammomenten en bijdragen aan training en toerusting.

Er is hierin veel ruimte voor eigen initiatief en je werkt altijd in onder deskundige begeleiding en in teamverband.

jouw profiel

Je bent overtuigd christen en je hebt de intentie om minimaal een jaar betrokken te zijn. Je hebt een sterke affiniteit met jongeren en vindt het een uitdaging om te werken met jongeren vanuit verschillende culturele achtergronden. Je bent communicatief, sociaal en je hebt lef. Je bent constructief, flexibel en bestand tegen druk. Verder houdt je van organiseren, activiteiten voorbereiden, contacten leggen en onderhouden en werken in een team. Voor vrijwilligers vereisen we geen specifieke opleiding, maar motivatie, affiniteit met jongeren en leerbaarheid. Stagelopen kan vanuit een MBO opleiding richting sport, zorg en welzijn, maatschappelijk en jeugd. Bij HBO kun je denken aan Sport, CMV, GPW, Sociale Studies of een soortgelijke opleiding. Voor afstuderen of een universitaire opleiding adviseren we eerst even contact op te nemen. Word je vrijwilliger, dan verwachten we dat je minimaal 2-4 uur beschikbaar bent, als stagiaire vragen we 12 uur of meer.

Wat bieden wij

We bieden je een uitdagende stage of vrijwilligersplek binnen een organisatie die zich snel ontwikkelt. Je krijgt veel kansen om te leren, op allerlei vlakken. Je maakt onderdeel uit van het team professionals van de afdeling Veenendaal. Je ontvangt geen stagevergoeding/vrijwilligersvergoeding, de meeste onkosten kunnen wel vergoed worden. Met dit werk ben je deel je een gemeenschap van ruim veertig vrijwilligers, stagiairs en jongerenwerkers; gezamenlijk werken we aan een eigentijdse vertaling van het evangelie voor jongeren in Veenendaal.

Sollicitatieformulier

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Kees de Bree via kees.debree@yfc.nl
Kijk ook op www.yfc.nl/veenendaal.

Ge√Įnteresseerd? Leuk! Solliciteer via onderstaand sollicitatieformulier en we nemen spoedig contact met je op!

Vacature

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.