Teamleider | YfC De Brabantse Wal (16-24 uur)

De Functie

Ben jij een geboren teamleider met een hart voor jongeren? Is Gods liefde jouw drijfveer om midden in dit leven te staan, dienstbaar te zijn en oog te hebben voor anderen? Lees dan snel verder!

Om het jeugd- en jongerenwerk voor jongeren tussen 12 en 18 jaar op te starten en te coördineren zijn we op zoek naar een enthousiaste, ondernemende en creatieve teamleider. Iemand die affiniteit heeft met missionair jongerenwerk. Je werkt samen met het kernteam, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de kerkenraden van de Protestantse Gemeentes en Youth for Christ Nederland, aan het versterken van de onderlinge contacten tussen jongeren (binnen en buiten de kerken) op de Brabantse Wal én blijvende aanwezigheid van het Evangelie onder jongeren op de Brabantse Wal. Je zoekt hierbij de samenwerking met de kerkelijk werker (jeugd) van de Protestantse Gemeente Bergen op Zoom en eventueel met andere gemeenten in de regio.

 • Je legt (en onderhoudt) contact met jeugd/jongeren binnen en buiten onze gemeentes en bouwt relaties met jongeren;
 • Je initieert vernieuwende ideeën, bij voorkeur samen met jeugd/jongeren en bouwt daarmee het jongerenwerk verder uit;
 • Je werft, traint en coacht vrijwilligers en motiveert hen in hun initiatieven voor jongeren;
 • Je start de voorbereidingen voor het opzetten van een centrale inloopplek Brabantse Wal;
 • Je bouwt verder aan een sterk netwerk van betrokken kerken en netwerkpartners, zoals collega organisaties en gemeentelijke instanties;
 • Je gaat op zoek naar extra financiële middelen, door fondsenwerving, om het jongerenwerk uit te kunnen bouwen en bestendig te maken voor de toekomst;
 • Je stemt met regelmaat af met betrokken partijen binnen de samenwerking (jeugd- en jongerenraad en kernteam);
 • Je onderschrijft de doelstellingen van YfC en bent actief betrokken bij een kerkelijke gemeente.

 

Jouw profiel

 • Je hebt relevante ervaring in het op- en uitbouwen van jeugd- en jongerenwerk;
 • Je hebt ervaring als leidinggevende en een goed zakelijk inzicht;
 • Je hebt een duidelijke visie op geloof en methodisch werken met jongeren en kunt die ook toepassen;
 • Je bent sociaal vaardig, legt eenvoudig contact en weet snel vertrouwen te winnen;
 • Je bent een creatieve doorzetter;
 • Je benut in je werk de kansen en mogelijkheden van sociale media;
 • Je vindt het vanzelfsprekend dat je werktijden regelmatig in de avonduren, in het weekend of soms op een feestdag zijn;
 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO-opleiding Social Work/MWD/SPH/Agogisch. Je sollicitatie is ook welkom als je (nog) niet voldoet aan deze voorwaarde.

Voor de aanstelling is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk.

Wat bieden wij

Werken bij Youth for Christ is elke dag hard gaan voor jongeren. Samen met je collega’s werk je aan perspectief en hoop voor jongeren in Nederland. Ga je bij ons aan de slag dan mag je rekenen op enthousiaste, betrokken en gedreven collega’s en een professioneel team, waarin samen hard werken en oog voor elkaar centraal staan. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 36 verlofdagen (op fulltime basis) en vitaliteitsuren, flexibele werktijden en een goed thuiswerkbeleid. Salariëring tussen € 2.900,04 en € 3.599,83 (schaal E) geschied aan de hand van ons personeelsreglement. Uiteraard ontvang je een laptop en een vergoeding voor een thuiswerkplek.

YfC De Brabantse Wal

De Protestantse Gemeentes te Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en Woensdrecht willen inspirerende plekken zijn, waarin ouderen en jongeren samen zoeken naar mogelijkheden om gestalte te zijn van Gods aanwezigheid in deze wereld. We weten ons als Protestantse Gemeentes met de samenleving verbonden en willen mensen in alle openheid ontmoeten en in gelijkwaardigheid met hen optrekken. We zien het als onze missie om iets te betekenen voor jongeren op de Brabantse Wal en het Evangelie levend te houden, ook buiten de muren van onze kerk. Om gezamenlijk invulling te geven aan jeugd- en jongerenwerk op de Brabantse Wal zijn we een samenwerking aangegaan met Youth for Christ, hieruit is Youth for Christ Brabantse Wal ontstaan. Youth for Christ is een beweging van jongeren en jongerenwerkers, die opvalt doordat ze God voortdurend zoekt, groeit in lokaal missionair jongerenwerk en durft te laten zien waar ze voor staat. We zoeken jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop. Dit doen wij met God als onze Leider en vanuit de unieke kracht dat we dichterbij jongeren staan. Wij willen alle jongeren in Nederland een kans bieden om Jezus te leren kennen. Youth for Christ is lokaal actief in vier Youth for Christ centra en op 24 lokale plekken en ondersteunt lokale initiatieven en missionaire kerken. Honderden vrijwilligers en ruim 90 medewerkers dragen hieraan bij. Het centrale kantoor is gevestigd in Utrecht.

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Sjoerd Bronsema, 06-21632169.

Enthousiast geworden? Solliciteer via onderstaand formulier!

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.