Stagiair(e) jongerenwerker bij Youth for Christ | Veenendaal

youth for christ

Youth for Christ is een beweging van jongeren en jongerenwerkers, die opvalt doordat ze God voortdurend zoekt, groeit in lokaal missionair jongerenwerk en durft te laten zien waar ze voor staat. We zoeken jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop. Dit doen wij met God als onze leider en vanuit de unieke kracht dat we dichterbij jongeren staan. Wij willen alle jongeren in Nederland een kans bieden om Jezus te leren kennen.

Youth for Christ is lokaal actief in vier Youth for Christ centra en op 20 lokale plekken en ondersteunt lokale initiatieven en missionaire kerken. Honderden vrijwilligers en ruim 80 medewerkers dragen hieraan bij. Het centrale kantoor is gevestigd in Utrecht.

Voor het team van Veenendaal zijn wij op zoek naar Jongerenwerkers. Je kunt deze functie invullen als vrijwilligerswerk, of als stage vanuit je opleiding.

Is Gods liefde jouw drijfveer om midden in dit leven te staan, dienstbaar te zijn en oog te hebben voor anderen? Vormen gebed en het lezen van de Bijbel vaste onderdelen in jouw leven omdat je gelooft dat je op die manier God steeds beter leert kennen? Dan is dit misschien wel de functie die bij jou past!

de functie

Als jongerenwerker lever je een actieve bijdrage in het jongerenwerk van Youth for Christ in Veenendaal. Je bouwt relaties met jongeren en ontmoet hen in hun leefwereld. Daar deel je je leven en help je jongeren groeien en verantwoording nemen voor hun eigen leven en hun omgeving. In Veenendaal werken we vanuit een inloopcentrum en vanuit een Mobiele Mall, een bus waar jongeren naartoe komen in hun vrije tijd. Ook zijn we op school en in de wijk actief. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen deze functie. We gaan graag in gesprek over jouw rol naar aanleiding van je motivatie, talenten en doelen. Hierbij kun je denken aan:

 • (Sport)Activiteiten in de wijk organiseren, promoten en jongeren zelf betrekken.
 • Werken met ‘The Mall tool’ om jongeren(groepen) in beeld te brengen.
 • Jongeren uit verschillende culturen leren kennen door middel van sport, spel, koken of ander talent (buitenlands,
  reformatorisch, straatcultuur).
 • Outreachend werk op school en in de wijk; leren kennen en verbinding zoeken Meidenavonden samen met meiden
  voorbereiden en begeleiden.
 • Meewerken aan en bekend maken van het online meidenproject LadyV.nl.
 • Actief deelnemen aan teammomenten en bijdragen aan training en toerusting.

Er is hierin veel ruimte voor eigen initiatief en je werkt altijd in onder deskundige begeleiding en in teamverband.

 

jouw profiel

Je bent overtuigd christen en je hebt de intentie om minimaal een jaar betrokken te zijn. Je hebt een sterke affiniteit met jongeren en schrikt er niet voor terug om met allochtone jongeren te werken. Je bent communicatief, sociaal en je hebt lef. Je bent constructief, flexibel en bestand tegen druk. Verder houdt je van organiseren, activiteiten voorbereiden, contacten leggen en onderhouden en werken in een team. Voor vrijwilligers vereisen we geen specifieke opleiding, maar motivatie, affiniteit met jongeren en leerbaarheid. Stagelopen kan vanuit een MBO opleiding richting sport, zorg en welzijn, maatschappelijk en jeugd. Bij HBO kun je denken aan Sport, CMV, GPW, Sociale Studies of een soortgelijke opleiding. Voor afstuderen of een universitaire opleiding adviseren we eerst even contact op te nemen. Word je vrijwilliger, dan verwachten we dat je minimaal 2-4 uur beschikbaar bent, als stagiaire vragen we 12 uur of meer. Het is mogelijk om stage en vrijwilligerswerk te combineren, om zo genoeg tijd te hebben voor het jongerenwerk.

Wat bieden wij

We bieden je een uitdagende stage binnen een organisatie die zich snel ontwikkelt. Je krijgt veel kansen om te leren, op allerlei vlakken. Je maakt onderdeel uit van het team professionals van de afdeling Veenendaal. Je ontvangt geen stagevergoeding, de meeste onkosten kunnen wel vergoed worden. Met dit werk ben je deel je een gemeenschap van ruim veertig vrijwilligers, stagiairs en jongerenwerkers; gezamenlijk werken we aan een eigentijdse vertaling van het evangelie voor jongeren in Veenendaal.

Meer informatie en solliciteren

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Kees de Bree, via 06-22638578. Kijk ook op www.yfc.nl/veenendaal.

Ge√Įnteresseerd? Leuk! Solliciteer via onderstaand sollicitatieformulier en we nemen spoedig contact met je op!

Sollicitatieformulier

Vacature

 • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.