Jongerenwerker | Youth for Christ Delft (28 uur)

de functie

Als jongerenwerker vorm je samen met de teamleider en een andere jongerenwerker het gezicht van YfC Delft. Waar de teamleider naast het jongerenwerk ook coördinerende taken heeft, is het de basistaak van de jongerenwerker om relaties met jongeren te leggen. Om deze relaties te leggen worden activiteiten georganiseerd in het jongerencentrum. Daarnaast zal je waar nodig ook jongeren individueel coachen of opzoeken in de wijk. Als jongerenwerker denk je mee over de (nieuwe) activiteiten en anticipeer je op de behoeften die jongeren hebben. Je gaat op zoek naar hulpvragen en zet deze om in actie. Je neemt de leiding tijdens activiteiten met de vrijwilligers. Je hebt regelmatig contact met verschillende netwerkpartners en je weet de relatie met hen te onderhouden en eventueel uit te breiden. De aanstelling is voor 28 uur (met zicht op 32 uur) per week, met flexibele indeling van de uren. Dit betekent dat je ook een aantal avonden beschikbaar bent. We zoeken iemand die vanaf januari 2024 beschikbaar is.

YfC Delft is een zelfstandige stichting die verbonden is met YfC NL. Het werk van YfC Delft wordt voornamelijk uitgevoerd vanuit locatie The Mall in de wijk Voorhof. Een multiculturele wijk met diverse vraagstukken rondom armoede, diversiteit en criminaliteit. Een uitdagende context om kinderen en jongeren gezond en veilig te laten opgroeien. Met een klein team vaste medewerkers en daarnaast een groep vrijwilligers en stagiaires staan wij al 17 jaar elke week klaar voor jongeren in Delft.

Klik op één van onderstaande buttons om meer te weten te komen over Youth for Christ en Youth for Christ Delft!

Meer over YfC Delft Meer over YfC
Jouw profiel

Je bent door wie je bent, een relevante sociale opleiding en relevante werkervaring in staat om professioneel jongerenwerk op te zetten en uit te voeren. Je hebt sterke affiniteit met jongeren en ook jongeren met probleemgedrag schrikken jou niet af. Je kunt methodisch werken en weet jongeren aan je te binden. Je bent een positief rolmodel en jongeren identificeren zich makkelijk met jou. Je bent betrokken, toont initiatief en legt gemakkelijk contact met jongeren van verschillende culturele achtergronden. Je kan je makkelijk in een groep bewegen, maar ook jongeren individueel begeleiden. Daarnaast kun je zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken met je team of samenwerkingspartners in de wijk. Je weet van aanpakken en je staat stevig in je schoenen, je kunt tegen een stootje. Je bent flexibel en kunt zowel vrijwilligers als jongeren enthousiasmeren en motiveren.

Jij zal je met name gaan bezighouden met jongens in de leeftijd van 12-20 jaar, zowel individueel als in de groep, zowel in het jongerencentrum als op straat. De doelgroep is uitdagend en daarom zoeken we iemand die de uitdaging ziet van het bereiken van deze groep en daar enthousiast van wordt.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende taak in een boeiend werkveld in een enthousiast team dat gaat voor jongeren. Je komt op een plek waar al sinds 2006 jongerenwerk door YfC wordt gedaan en er een bestaand netwerk is met jongeren, vrijwilligers,  professionals en kerken. Je krijgt veel kansen om te leren en zelfstandig te functioneren, waarin je veel eigen ideeën kunt ontplooien. Daarnaast is er de mogelijkheid om (indien relevant) een post HBO opleiding jongerenwerk bij het Evangelisch College te volgen. Verder word je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen, die actief zijn in het jongerenwerk zowel lokaal als landelijk. Je wordt begeleid door een enthousiaste teamleider. Salariëring vind plaats op basis van het personeelsreglement van Youth for Christ Nederland, daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 36 verlofdagen(op fulltime basis), vitalitietsuren en korting op bedrijfsfitness.

 

 

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Anke van der Breggen (teamleider), tel. 06-25037480.

Enthousiast geworden? Reageer dan voor 30 november via onderstaand formulier!

  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.