Jongerenwerker | Alkmaar (16-24 uur)

Youth for christ Alkmaar

Voor ons team van Youth for Christ Alkmaar zijn wij op zoek naar een Jongerenwerker voor 16-24 uur per week.

Heb jij durf, inlevingsvermogen en een sterke persoonlijkheid? Heb jij ervaring en interesse in de omgang met jongeren? Ben je streetwise en weet je om te gaan met de multiculturele samenleving van Alkmaar? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Klik op onderstaande button om meer te weten te komen over Youth for Christ Alkmaar!

Meer over YfC Alkmaar Meer over YfC
de functie

Als jongerenwerker ben jij een rolmodel voor de jongeren. Jij bent de persoon op wie de jongeren bouwen, die ze helpt om te groeien en ze hoop biedt. Je doet dat in de Alkmaarse wijken De Mare en Koedijk. Je trekt met (kwetsbare) jongeren op, signaleert hulpvragen en gaat daarmee aan de slag. Samen met je collega’s en vrijwilligers geef je hen advies, begeleiding en coaching waar dit nodig is, of je verwijst hen naar andere (professionele) organisaties. Ook organiseer je groepsactiviteiten. Als jongerenwerker werk je in het jongerencentrum en regelmatig ook buiten op straat. Je neemt vrijwilligers met je mee en coacht ze in hun werkzaamheden. Daarnaast bouw je relaties op met het netwerk van partners (gemeente Alkmaar, politie, handhaving, wijkcentrum, kerken). Je werkt voornamelijk in de middag- en avonduren. Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in het weekend te werken.

Jouw Profiel

Jij hebt werkervaring in het jongerenwerk en begrijpt de straatcultuur. Je weet te werken met groepen jongeren met verschillende culturele achtergronden en met stevige problematiek. Je kunt zelfstandig een jongerencentrum draaien met vrijwilligers en stagiaires. Je hebt kennis van de sociale kaart in Alkmaar of bent in staat om deze snel te vergaren en in je functie weet je effectief gebruik te maken van social media. Bovendien heb je afgeronde relevante agogische opleiding. Je woont in (de buurt van) Alkmaar. Je hebt een levende relatie met God en bent actief betrokken bij een gemeente. Gods liefde is jouw drijfveer om midden in dit leven te staan, dienstbaar te zijn en oog te hebben voor anderen.

wat bieden wij

We bieden je een uitdagende baan binnen een organisatie die zich snel ontwikkelt. Je krijgt veel kansen om te leren. Daarbij wordt je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen die actief zijn in het jongerenwerk. Vakinhoudelijk word je getraind en ondersteund door YfC. Salariëring vindt plaats aan de hand van ons personeelsreglement.

Solliciteren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Maria Nagelhout (teamleider), tel. 06 220 962 02.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan vóór 11 januari 2021 via onderstaand formulier!

Vacature

  • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.