Jongerenwerker (vrijwilligerswerk/stage) bij Youth for Christ Zaandam

De functie

Deze functie voor jongerenwerker wordt ingevuld als vrijwilligerswerk, maar kan ook ingevuld worden als stageplek.

Als jongerenwerker lever je een actieve bijdrage in het jongerenwerk van Youth for Christ in Zaandam. Je bouwt relaties met jongeren en ontmoet hen in hun leefwereld. Daar deel je je leven en help je jongeren groeien en verantwoording nemen voor hun eigen leven en hun omgeving. In Zaandam werken we vanuit een inloopcentrum Lobelia en vanuit een Mobiele ontmoetingsplek, een bus waar jongeren naartoe komen in hun vrije tijd. Ook zijn we in de verschillende wijken actief. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen deze functie. We gaan graag in gesprek over jouw rol naar aanleiding van je motivatie, talenten en doelen. Hierbij kun je denken aan:

  • (Sport)Activiteiten in de wijk organiseren, promoten en jongeren zelf betrekken.
  • Jongeren(groepen) in beeld te brengen.
  • Jongeren uit verschillende culturen leren kennen door middel van sport, spel, koken of ander talent.
  • Actief deelnemen aan teammomenten en bijdragen aan training en toerusting.
  • Bij houden van voorraad en/of het schoonmaken van het inloopcentrum.

Er is hierin veel ruimte voor eigen initiatief en je werkt altijd in onder begeleiding en in teamverband.

Jouw Profiel

Je bent overtuigd christen en je hebt de intentie om minimaal een jaar betrokken te zijn. Je hebt een sterke affiniteit met jongeren en schrikt er niet voor terug om met allochtone jongeren te werken. Je bent communicatief, sociaal en je hebt lef. Je bent constructief en flexibel. Verder houd je van organiseren, activiteiten voorbereiden, contacten leggen en onderhouden en werken in een team. Voor vrijwilligers vereisen we geen specifieke opleiding, maar motivatie, affiniteit met jongeren en leerbaarheid. Word je vrijwilliger, dan verwachten we dat je minimaal 2-4 uur in de week of meer beschikbaar bent.

Wat bieden wij

We bieden je een uitdagende stage of vrijwilligersplek binnen een organisatie die zich snel ontwikkelt. Je krijgt veel kansen om te leren, op allerlei vlakken. We bieden training over jongerenculturen, leiderschap, evangelisatie en nog veel meer tools om een goede kracht te zijn. We houden toerustingen en veel teamtijd. Je maakt onderdeel uit van het team professionals van de afdeling Zaandam. Onkosten kunnen vergoed worden. Met dit werk ben je deel van een gemeenschap van ruim twintig vrijwilligers, stagiairs en jongerenwerkers; gezamenlijk werken we aan een eigentijdse vertaling van het evangelie voor jongeren in Zaandam.

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie/stageplek? Neem dan contact op met Tyrese Ledes, via 06-11419597 of Tyrese.ledes@yfc.nl. Kijk ook op www.yfc.nl/zaandam

Enthousiast geworden?

Leuk! Solliciteer via onderstaand sollicitatieformulier en we nemen spoedig contact met je op!

Vacature

  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.