Jongerenwerker (vrijwilligerswerk/stage) bij Youth for Christ Brabantse Wal

De functie

Deze functie voor jongerenwerker wordt ingevuld als vrijwilligerswerk of stage.

Als jongerenwerker lever je een actieve bijdrage in het jongerenwerk van Youth for Christ in de Brabantse Wal. Je bouwt relaties met jongeren en ontmoet hen in hun leefwereld. Daar deel je je leven en help je jongeren groeien en verantwoording nemen voor hun eigen leven en hun omgeving. In de Brabantse Wal werken we binnenkort vanuit een inloopcentrum “de Zoutfabriek” en het is nog in de startende fase. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen deze functie. We gaan graag in gesprek over jouw rol naar aanleiding van je motivatie, talenten en doelen. Hierbij kun je denken aan:

–              Activiteiten opzetten voor de inloop

–              Jongerenwerk promoten en jongeren zelf betrekken

–              Inhoudelijke activiteiten opzetten voor kerkjongeren

–              Actief deelnemen aan teammomenten en bijdragen aan training en toerusting

Er is hierin veel ruimte voor eigen initiatief en je werkt altijd in onder deskundige begeleiding en in teamverband.

Jouw Profiel

Je bent overtuigd christen en je hebt de intentie om minimaal een jaar betrokken te zijn. Je hebt een sterke affiniteit met jongeren en vindt het een uitdaging om te werken met jongeren vanuit verschillende (culturele) achtergronden. Je bent communicatief, sociaal en je hebt lef. Je bent constructief, flexibel en bestand tegen druk. Verder houdt je van organiseren, activiteiten voorbereiden, contacten leggen en onderhouden en werken in een team. Voor vrijwilligers vereisen we geen specifieke opleiding, maar motivatie, affiniteit met jongeren en leerbaarheid. Stagelopen kan vanuit een MBO opleiding richting sport, zorg en welzijn, maatschappelijk en jeugd. Bij HBO kun je denken aan Sociale Studies of een soortgelijke opleiding. Voor afstuderen of een universitaire opleiding adviseren we eerst even contact op te nemen. Word je vrijwilliger, dan verwachten we dat je minimaal 2-4 uur beschikbaar bent, als stagiaire vragen we 12 uur of meer. Belangrijk is dat je de doelstellingen van YFC onderschrijft en dat jouw motivatie voortkomt uit Gods onvoorwaardelijke liefde.

Wat bieden wij

We bieden je een uitdagende stage of vrijwilligersplek binnen een organisatie die zich snel ontwikkelt. Bij Youth for Christ Brabantse Wal sta je aan de wieg van een nieuwe locatie en krijg je de kans om samen met het team deze locatie op poten te zetten en er invulling aan te geven. Ook zijn er veel mogelijkheden om je te ontwikkelen op allerlei vlakken. Je maakt onderdeel uit van het team professionals van de afdeling Brabantse Wal. Je ontvangt geen stagevergoeding/vrijwilligersvergoeding, de meeste onkosten kunnen wel vergoed worden. Met dit werk ben je deel je een gemeenschap van Youth for Christ; gezamenlijk werken we aan een eigentijdse vertaling van het evangelie voor jongeren in de Brabantse Wal.

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ferry Wesdijk (teamleider), telefoon 06-10053738.

Enthousiast geworden?

Leuk! Solliciteer via onderstaand sollicitatieformulier en we nemen spoedig contact met je op!

Vacature

  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.