Jongerenwerker (vrijwilligerswerk) bij Youth for Christ | Rotterdam

Youth for Christ

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers!

Is Gods liefde jouw drijfveer om midden in dit leven te staan, dienstbaar te zijn en oog te hebben voor anderen? Dan komen wij graag met jou in contact!

Klik op onderstaande button om meer te weten te komen over Youth for Christ Rotterdam!

Meer over YfC Rotterdam Meer over YfC
de functie

Deze functie voor jongerenwerker wordt ingevuld als vrijwilligerswerk.

Als jongerenwerker lever je een actieve bijdrage in het jongerenwerk van Youth for Christ in Rotterdam. Je bouwt relaties met jongeren en ontmoet hen in hun leefwereld. Daar deel je je leven en help je jongeren groeien en verantwoording nemen voor hun eigen leven en hun omgeving. In Rotterdam werken we vanuit een inloopcentrum en zijn we in de wijk actief. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen deze functie. We gaan graag in gesprek over jouw rol naar aanleiding van je motivatie, talenten en doelen. Hierbij kun je denken aan:

  • (Sport)Activiteiten in de wijk organiseren, promoten en jongeren zelf betrekken.
  • Jongeren uit verschillende culturen leren kennen door middel van sport, spel, koken of ander talent
  • Outreachend werk in de wijk; leren kennen en verbinding zoeken
  • Meidenwerk
  • Actief deelnemen aan teammomenten en bijdragen aan training en toerusting.
  • Missionaire events met Pasen, Kerst en in de zomervakantie

Er is hierin veel ruimte voor eigen initiatief en je werkt altijd in onder deskundige begeleiding en in teamverband.

Jouw profiel

Je bent overtuigd christen en je hebt de intentie om minimaal een jaar betrokken te zijn. Je hebt een sterke affiniteit met jongeren en vindt het een uitdaging om te werken met jongeren vanuit verschillende culturele achtergronden. Je bent communicatief, sociaal en je hebt lef. Je bent constructief, flexibel en bestand tegen druk. Verder houdt je van organiseren, activiteiten voorbereiden, contacten leggen en onderhouden en werken in een team. Voor vrijwilligers vereisen we geen specifieke opleiding, maar motivatie, affiniteit met jongeren en leerbaarheid. Word je vrijwilliger, dan verwachten we dat je minimaal 2-4 uur beschikbaar bent.

Wat bieden wij

We bieden je een uitdagende vrijwilligersplek binnen een organisatie die zich snel ontwikkelt. Je krijgt veel kansen om te leren, op allerlei vlakken. Je maakt onderdeel uit van het team professionals van de YfC Rotterdam. Je ontvangt geen vrijwilligersvergoeding, maar de meeste onkosten worden wel vergoed! Met dit werk ben je deel je een gemeenschap van ruim veertig vrijwilligers, stagiairs en jongerenwerkers; gezamenlijk werken we aan een eigentijdse vertaling van het evangelie voor jongeren in Rotterdam.

Solliciteren

Wil je meer informatie over deze functie? Of wil je zo snel mogelijk beginnen? Neem dan contact op met Joost van Dalfsen via joost.vandalfsen@yfc.nl!