Jongerenwerker (vrijwilligerswerk) bij Youth for Christ Arnhem (2-3 uur)

De functie

We zijn op zoek naar een vrijwilliger jongerenwerker die ons team van jongerenwerkers aanvult. Als Youth for Christ jongerenwerker is het je taak om gastvrij te zijn richting de jongeren uit onze stad. We bouwen relaties met ze op en ontmoeten de jongeren in hun leefwereld. We gaan met ze voetballen, koken, tafelvoetballen, fifa spelen, enz. Op de donderdagavond doen we dat in onze jongerenhuiskamer in Elderveld. Terwijl we dat doen gaan we gesprekken aan en zorgen we dat ze weten dat ze bij ons terecht kunnen als er iets is.

Met een open en eerlijke houding maak je bij onze jongeren al snel een goede indruk. De jongeren die we ontmoeten vinden het fijn om bij ons te komen, en worden niet altijd echt gezien of gewaardeerd in hun eigen omgeving. We proberen onvoorwaardelijke liefde door te geven, en ervoor te zorgen dat de jongeren zich gezien voelen.

Als je bij ons in het team komt, help je mee met het uitvoeren van de wekelijkse activiteit op donderdagavond. Er is ook ruimte voor uitbreiding van taken, bijvoorbeeld  met plannen / voorbereiden / evalueren). Daarnaast is er ook veel ruimte voor eigen initiatief en je werkt altijd in onder deskundige begeleiding en in teamverband.

Meer over YfC Arnhem
jouw profiel

Je bent overtuigd christen en je wilt je geloof en leven delen met jongeren, en je denkt graag mee over de mogelijkheden van missionair jongerenwerk. Je hebt affiniteit met tieners en jongeren en hun issues, en je vindt het leuk om tijd met ze te besteden. Je bent met een liefdevolle houding aanwezig. Je kunt snel schakelen tussen groepsmomenten en individuele (korte) gesprekjes. Je hebt de intentie om minimaal een jaar betrokken te zijn, en je bent op donderdagavond tussen 18.30 en 21.00 beschikbaar. Mocht je interesse hebben om vaker mee te draaien, dus ook bij andere activiteiten, kunnen we daar altijd verder over praten.

wat bieden wij

We bieden je een dynamische vrijwilligersplek binnen een organisatie die zich snel ontwikkelt. Je komt te werken in een enthousiast en betrokken team in Arnhem, en je wordt onderdeel van Youth for Christ Nederland. Binnen YfC is er ruimte voor training en toerusting op het gebied van jongerenwerk. Je krijgt de ruimte om binnen het team te groeien naar meer verantwoordelijkheden in het jongerenwerk. Je zult ervaring opdoen met de verschillende achtergronden van jongeren en je krijgt een uitbreiding van je toolkit in de omgang met tieners en jongeren.

meer informatie of aanmelden?

Je kunt altijd een keer meelopen om even te kijken of het wat voor je is. Vragen of aanmelden kan bij Bettina van Ruiswijk: bettina.vanruiswijk@yfc.nl, je kunt haar ook appen/bellen via 06-42571345, of via instagram: @yfc.arnhem.

Je mag je eventueel ook aanmelden via onderstaand formulier.

  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.