Coördinerend Meidenwerker | Lelystad (8-16 uur)

youth for christ Lelystad

Youth for Christ is een beweging van jongeren en jongerenwerkers, die opvalt doordat ze God voortdurend zoekt, groeit in lokaal missionair jongerenwerk en durft te laten zien waar ze voor staat. We zoeken jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop. Dit doen wij met God als onze leider en vanuit de unieke kracht dat we dichterbij jongeren staan. Wij willen alle jongeren in Nederland een kans bieden om Jezus te leren kennen.

Youth for Christ is lokaal actief in vier Youth for Christ centra en op 20 lokale plekken en ondersteunt lokale initiatieven en missionaire kerken. Honderden vrijwilligers en ruim 80 medewerkers dragen hieraan bij. Het centrale kantoor is gevestigd in Utrecht.

Voor het team van Lelystad zijn wij op zoek naar een
Coördinerend Meidenwerker (8-16 uur)

Is Gods liefde jouw drijfveer om midden in dit leven te staan, dienstbaar te zijn en oog te hebben voor anderen? Vormen gebed en het lezen van de Bijbel vaste onderdelen in jouw leven omdat je gelooft dat je op die manier God steeds beter leert kennen? Dan is dit misschien wel de functie die bij jou past!

Youth for Christ is in Lelystad actief met straatwerk in de Waterwijk, het Eritrees Jongerencafé, een foodtruck project en met meidenwerk in de Zuiderzeewijk. In de Zuiderzeewijk draait elke zaterdag een meidenclub. Meisjes van 11 tot 18 komen voor een interactief clubprogramma (SuperWoman) dat gericht is op de weerbaarheid en sociale ontwikkeling van kwetsbare meisjes. De wens is dat er op verschillende plekken in Lelystad meidengroepen ontstaan, die gekoppeld zijn aan de verschillende kerken in de stad. Doel is om in 2020 drie meidengroepen in Lelystad te gaan draaien.

de functie

Als coördinerend meidenwerker doe je onderzoek naar waar nieuwe meidengroepen kunnen ontstaan. Je start nieuwe meidengroepen op en faciliteert hierin. Daarbij enthousiasmeer je Lelystadse vrouwen om als vrijwilliger een meidengroep te draaien en leg je contacten met de kerken in Lelystad om betrokken te zijn in gebed en financiën. In dit gehele proces ondersteun jij de vrijwilligers.

jouw profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrouw met hart voor missionair jongerenwerk. Iemand die zelfstandig en proactief is en bedreven is in netwerken. Bij voorkeur ben je woonachtig in Lelystad. Je onderschrijft de doelstelling van Youth for Christ en je bent onderdeel van een geloofsgemeenschap die je helpt groeien in je geloof.

Wat bieden wij

Wij bieden een uitdagende taak in een (klein) enthousiast team dat elkaar ondersteunt. Je krijgt veel ruimte voor eigen ideeën en invulling van taken en er is training en toerusting van Youth for Christ. Daarbij word je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen, die actief zijn in het jongerenwerk. In eerste instantie gaat het om een tijdelijke functie voor 1 jaar. In de loop van het eerste jaar zal worden bekeken of het werk en de middelen verlenging van de overeenkomst voor langere tijd toestaan. Het gaat om 8 uur betaald werk, eventueel aan te vullen met 8 uren op basis van eigen werving. Salariëring zal geschieden conform het personeelsreglement van Youth for Christ.

Meer informatie en solliciteren

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Rick van der Molen (teamleider), tel. 06 81624482. Kijk ook op www.yfc.nl.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan vóór 4 maart 2020 via onderstaand formulier!

Sollicitatie formulier

Vacature

  • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.