Coördinerend Jongerenwerker I Youth for Christ Rotterdam (8-16 uur)

Youth for Christ Rotterdam

Wij hebben een hart voor jongeren. We worden geraakt door de problemen waar veel jongeren mee worstelen en houden van hun openheid en onbevangenheid. Gedreven door Gods liefde zoeken we jongeren op, geven hen hoop en helpen hen groeien. Dat doen we door heel Rotterdam, op schoolpleinen, straten, in buurthuizen en in kerken. Door wie we zijn, laten we Jezus zien en bieden hen hoop. Ook bieden we praktische hulp en ondersteuning waar nodig. Voor deze missie zijn we met ingang van juni op zoek naar een Coördinerend Jongerenwerker.

Wil je meer weten over Youth for Christ en onze vestiging in Rotterdam? Klik dan op één van de onderstaande buttons!

Meer over Youth for Christ Rotterdam Meer over Youth for Christ
De functie

Jij bent een leider. Als jongerenwerker weet je in open situaties contacten met jongeren te leggen en te onderhouden. Je initieert en begeleid groepen jongeren. Je begeleidt en organiseert activiteiten waar jongeren naar toe komen en kijkt naar kansen om jongeren uit te dagen op fysiek, emotioneel, cognitief en geestelijk gebied. Creatief en passend zoek jij naar manieren om het evangelie te delen met jongeren.

Je begeleidt verschillende vrijwilligers en stagiairs. Je bent ook beschikbaar in avonduren. Je bent flexibel inzetbaar voor verschillende activiteiten.

Jouw profiel

Wij zoeken een coördinerend jongerenwerker, het liefst woonachtig in Rotterdam of omgeving. Bij voorkeur enige jaren werkervaring in het jongerenwerk, met name straatwerk. Je staat stevig in je schoenen en weet te werken met groepen jongeren met verschillende culturele achtergronden en problematiek. Competenties die we bij jou terugvinden zijn loyaliteit, stabiliteit, doorzettingsvermogen, goede communicatieve vaardigheden, coachen en begeleiden, leiderschap en mensgericht.

Je functioneert op HBO denk- en werkniveau. Je bent in staat om zowel zelfstandig als in een team te functioneren. Je bent iemand die gericht is op samenwerken, zowel met teamleden, vrijwilligers en netwerkpartners. Je onderschrijft de doelstellingen van YfC en bent actief betrokken bij een kerkelijke gemeente.

Wat bieden wij

We bieden je een uitdagende baan binnen een organisatie die zich snel ontwikkelt. Je krijgt veel kansen om te leren. Daarbij word je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen die actief zijn in het missionaire jongerenwerk. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 36 verlofdagen(op fulltime basis), vitaliteitsuren en flexibele werktijden.

Bij Youth for Christ Rotterdam zijn we afhankelijk van giften. Medewerkers werven hun eigen fondsen en worden ondersteund door een financiële achterban. In het eerste jaar helpen we je die achterban op te bouwen. Gedurende dat jaar ondersteunen we je financieel.

Salariëring tussen € 2.372,84 en € 3.168,89 op basis van een fulltime 40-urige werkweek en afhankelijk van kennis en ervaring, geschiedt aan de hand van het personeelsreglement van Youth for Christ Nederland.

Wie zijn wij

Youth for Christ is een beweging van jongeren en jongerenwerkers, die opvalt doordat ze God voortdurend zoekt, groeit in lokaal missionair jongerenwerk en durft te laten zien waar ze voor staat. We zoeken jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop. Dit doen wij met God als onze Leider en vanuit de unieke kracht dat we dichterbij jongeren staan. Wij willen alle jongeren in Nederland een kans bieden om Jezus te leren kennen.

Youth for Christ is lokaal actief in vier Youth for Christ centra en op 20 lokale plekken en ondersteunt lokale initiatieven en missionaire kerken. Honderden vrijwilligers en ruim 80 medewerkers dragen hieraan bij. Het centrale kantoor is gevestigd in Utrecht.

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Joost van Dalfsen (Teamleider), tel. 06 43 92 01 31. Kijk ook op www.yfc.nl en rotterdam.yfc.nl.

Enthousiast geworden? Reageer dan via onderstaand formulier!

Vacature

  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.