Coördinerend Jongerenwerker bij Youth for Christ Delft (28 uur)

Youth for Christ Delft

Wij hebben een hart voor jongeren. We worden geraakt door de problemen waar veel jongeren mee worstelen en houden van hun openheid en onbevangenheid. Gedreven door Gods liefde zoeken we jongeren op, geven hen hoop en helpen hen groeien. Dat doen we door heel Delft, op schoolpleinen, straten, in buurthuizen en in kerken. Door wie we zijn, laten we Jezus zien en bieden hen hoop. Ook bieden we praktische hulp en ondersteuning waar nodig. Voor deze missie zijn we met ingang van juli op zoek naar een Coördinerend Jongerenwerker.

Wil je meer weten over Youth for Christ en onze vestiging in Delft? Klik dan op één van de onderstaande buttons!

Meer over Youth for Christ Delft Meer over Youth for Christ
De functie

Als jongerenwerker vorm je samen met de teamleider en een andere jongerenwerker het gezicht van YfC Delft. De basistaak van de jongerenwerker is om relaties met jongeren te leggen. Om deze relaties te leggen worden activiteiten georganiseerd in het jongerencentrum. Daarnaast zal je waar nodig ook jongeren individueel coachen of opzoeken in de wijk. Als jongerenwerker denk je mee over de (nieuwe) activiteiten en anticipeert op de behoeften die jongeren hebben. Je geeft jongeren begeleiding en coaching waar nodig. Je gaat op zoek naar hulpvragen en zet deze om in actie. Je neemt de leiding tijdens activiteiten met de vrijwilligers. Je hebt regelmatig contact met verschillende netwerkpartners en je weet de relatie met hen te onderhouden en eventueel uit te breiden. De aanstelling is voor 28 uur per week, met flexibele indeling van de uren. Dit betekent dat je ook een aantal avonden beschikbaar bent.

Jouw profiel

Je bent door wie je bent, een relevante sociale opleiding en relevante werkervaring in staat om professioneel jongerenwerk op te zetten en uit te voeren. Je hebt sterke affiniteit met jongeren en ook jongeren met probleemgedrag schrikken jou niet af. Je kunt methodisch werken en weet jongeren aan je te binden. Je bent een positief rolmodel en jongeren identificeren zich makkelijk met jou. Je bent betrokken, toont initiatief en legt gemakkelijk contact met jongeren van verschillende culturele achtergronden. Je kan je makkelijk in een groep bewegen, maar ook jongeren individueel begeleiden. Daarnaast kun je zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken met je team of samenwerkingspartners in de wijk. Je weet van aanpakken en je staat stevig in je schoenen, je kunt tegen een stootje. Je bent flexibel en kunt zowel vrijwilligers als jongeren enthousiasmeren en motiveren.
Jij zal je met name gaan bezighouden met jongens in de leeftijd van 12-20 jaar, zowel individueel als in de groep, zowel in het jongerencentrum als op straat. De doelgroep is uitdagend en daarom zoeken we iemand die de uitdaging ziet van het bereiken van deze groep en daar enthousiast van wordt. Ben jij die enthousiaste jongerenwerker, onderschrijf je de doelstellingen van YfC en houd je van een uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat bieden wij

Wij bieden een uitdagende taak in een boeiend werkveld in een enthousiast team dat gaat voor jongeren. Je komt op een plek waar al sinds 2006 jongerenwerk door YfC wordt gedaan en er een bestaand netwerk is met jongeren, vrijwilligers,  professionals en kerken. Je krijgt veel kansen om te leren en zelfstandig te functioneren, waarin je veel eigen ideeën kunt ontplooien. Daarnaast is er de mogelijkheid om (indien relevant) een post HBO opleiding jongerenwerk bij het Evangelisch College te volgen. Verder word je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen, die actief zijn in het jongerenwerk zowel lokaal als landelijk. Je wordt begeleid door een enthousiaste teamleider. Salariëring vind plaats op basis van het personeelsreglement van Youth for Christ Nederland.

Wie zijn wij

Youth for Christ is lokaal actief in vier Youth for Christ centra en op 20 lokale plekken en ondersteunt lokale initiatieven en missionaire kerken. Honderden vrijwilligers en ruim 80 medewerkers dragen hieraan bij. Het centrale kantoor is gevestigd in Utrecht.

Youth for Christ Delft (YfC Delft) is een zelfstandige stichting die verbonden is met Youth for Christ Nederland. Het werk van YfC Delft wordt voornamelijk uitgevoerd vanuit locatie The Mall in de wijk Voorhof. Een multiculturele wijk met diverse vraagstukken rondom armoede, diversiteit en criminaliteit. Een uitdagende context om kinderen en jongeren gezond en veilig te laten opgroeien. Met een klein team vaste medewerkers en daarnaast een groep vrijwilligers en stagiaires staan wij al 17 jaar elke week klaar voor jongeren in Delft.

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Anke van der Breggen (teamleider), tel. 06-25037480. Kijk ook op www.delft.yfc.nl.

Mail je brief en CV vóór 30 juni 2024 naar sollicitaties@yfc.nl, onder vermelding van ‘vacature jongerenwerker’.